Nieuwe Microfoon, deze wil je.

Niet dat mijn vorige MiC, de Neumann TLM102 niet goed was, maar toch heb ik een nieuwe microfoon aangeschaft voor die extra puntjes op de i van studio. Het is gewoon leuk. Vernieuwen én verbeteren. Na de nodige research hangt hij nu hier te shinen als een malle, want hij is goud gekleurd! Maar dat niet alleen, hij klinkt ook als goud. Na jaren genieten en mooi werk afleveren met mijn oude BFF was ik toe was aan een verfijnder instrument.

En dat is natuurlijk wat mijn MiC is, mijn instrument dat ik elke dag bespeel. 

Elke microfoon heeft zijn eigen speciale magische krachten en geluid. Door veel te oefenen en te spelen wordt je beter en ontwikkel je je gehoor en je talent. Net zoals bij muzikanten denk ik. En als je beter wordt in je vak, wil je steeds meer uit je talent kunnen halen. Dus schaf je bijvoorbeeld een andere viool aan die uit heel bijzonder hout gesneden is, of een keyboard met nog meer mogelijkheden. In mijn geval een nieuwe MiC.

Daarom heb ik nu dus de AKG C414 XLII hangen die ik nog beter kan bespelen.

Voller, verfijnder, robuuster, complexer en helderder… ik wilde alles! En ik moet je zeggen, het is gelukt. Die nieuwe microfoon pakt de kleinste trillingen en nuances op waardoor de audio ik produceer die nog verfijnder is. Zodat ik heel klein en zacht kan inspreken en toch nog perfect verstaanbaar ben. Of ik kan schateren als een meeuw op een zondag ochtend zonder overpowered te klinken. En ik kan je meenemen op een prachtige reis naar verre oorden terwijl je gewoon in je bed kan blijven liggen. Het geluid is werkelijk fantastisch.

Met deze MiCrofoon til ik mijn voice-over werk naar het volgende level.

De audio die ik lever is perfect voor alle media. Alles wat je online ziet komt ook allemaal uit deze gouden vriendin. Maar bijvoorbeeld ook de Kiosk TV campagne.

Die AKG is dus een dikke vette kers op de taart. Investeren, in mezelf en in mijn eindproduct. Omdat ik het waard ben, en mijn opdrachtgever ook! Ook zin in een nieuwe MiC? Je bestelt hem hier .

En wil je die MiC en mij er bij? Contact me en we gaan het sjeffen.

Cheers, Bar

Share this post:

Nog meer lezen.

Automatsich meelezen? Abonneer je op VOICELAND en ontvang elk KWARTAAL een lekker VOICE verhaal.

voice-over en stemacteur Barbara Karel palmboom