MTV, MIJN OERKNAL

Barbara Karel
22 jul 2013

MTV is me. Het voelde alsof een stuiterbal met volle vaart mijn lijf ingegooid werd. Heel even veranderde ik in een soort van flipperkast.

Het pingelde in mijn hoofd en kleine lichtflitsen schoten door mijn ledematen. Had ik dat nou goed gehoord?? Vroeg hij me nou net of ik het leuk zou vinden om Veejay voor MTV Nederland te worden?

Het was op Lowlands 2002, ik herinner het me nog als de dag van gister. Het was de producer van TMF en MTV die me  backstage aan mijn staart trok om te vragen of ik zin had in een nieuw, spannend, rock’n roll avontuur. Ik had een wijntje of wat op en mijn hoofd kookte bijna over. JAAAA, natuurlijk wilde ik dat!

Daphne Bunskoek ging weg en twee weken later bracht ik, notabene op haar afscheidsfeestje, mijn-snel-in-elkaar-geflanste, toen nog videotape met een ietwat zenuwachtige presentatie van mezelf.

Maar het werkte, want ik werd uitgenodigd voor een screentest en weer een week later stond ik in de magische MTV-studio te giebelen en te trutten. Het voelde zo gek…..meiden als Bridget, Sylvana en Fabienne stonden hier, en nu mocht ik het eens proberen. Ik geloof dat ik nog nooit zo vaak ‘kut’ heb gezegd in 15 minuten.

Een week later mocht ik op gesprek bij de grote baas. En ik weet nog precies hoe ik daar zat. Bubbels bruisend als champagne in mijn buik, het klamme zweet in mijn handen, maar vol overtuiging want ik was degene die ze moesten hebben.

Vol zelfvertrouwen sprong ik het gesprek door, met af en toe een sexy lach, een brutale opmerking en overduidelijke liefde voor muziek. En ja, het klikte hard. De Big Boss was onder de indruk en binnen twee weken had ik mijn eigen dagelijkse studioprogramma.

MTV en ik werden de beste vrienden en vanaf dat moment werd alles anders.

Mijn aller-eerste interview was met een Franse DJ die die avond zou draaien in het Paradiso. Het was een schattig ventje met een goeie look, een kromme neus en een behoorlijk sexy Frans accent, waardoor zijn Engels in het lawaaierige Paradiso enigszins onverstaanbaar werd. Mijn interviewskills behaalden niveau nul, aangezien ik nog nooit eerder een interview had gedaan, maar gelukkig had hij ook niet zoveel TV-ervaring en was hij net zo zenuwachtig als ik. Het werd een prettig gesprek en voor een eerste keer was het best oké.

Zijn naam: David Guetta. En wellicht komt die naam je bekend voor. In 2002 een nog relatief onbekende knul, maar anno 2013 een echte wereldster. Hij werkte samen met, om maar wat te noemen, Will.I.Am, Rihanna, Snoop Dogg en Madonna. In 2011 werd hij uitgeroepen tot beste DJ van de wereld en zijn bankrekening is fully loaded. Maar toen, toen zat ie onschuldig tegenover me aan een tafeltje met een colaatje en een olijke twinkel in zijn ogen. Hadden we maar een glazen bol gehad, dan was het een heel ander gesprek geworden.

Knipoog, Barbara