LOWLANDS! 10 TIPS VOOR DE PERFECTE FUIF.

Barbara Karel
13 aug 2019

Geen officiële voice-over blog, maar wel een story rechtstreeks uit mijn hart, mijn Lowlands hart om precies te zijn. Aankomend weekend is het zover. En regen of niet, mijn Lowlandshart slaat nu al overuren. 

Het wordt mijn 19e keer. Aangezien ik dus wel wat ervaring heb, hier 10 tips voor een perfecte Lowlands, een Lowlands om nooit te vergeten.

1. Vier is the max!….Het klinkt natuurlijk supergezellig om met een grote groep vrienden naar Lowlands te gaan, maa not! Het Lowlandsterrein is knetter groot, je raakt elkaar zeker kwijt. Niks irritanter dan drie dagen lang van de Bravo naar de Alpha heen en weer te struinen op zoek naar je lamlendige vrienden die hun telefoon niet opnemen, omdat er even geen bereik is of omdat ze van scheelheid niet meer op hun telefoon kijken. Daar komt bij: Lowlands vier je met iedereen en niet met je telefoon! Ga met 2 of 3 besties en mingle je het apelazerus, gegarandeerd een happy Lowlands.

2. Let it go!… Lowlands is een andere wereld, de ultieme speeltuin voor volwassenen. Laat je dagelijkse gewoontes en bezigheden dus vooral thuis. Kak aan gezond eten, sporten en weg met verantwoordelijke gedachten. Jaaaa, even helemaal los van van het thuisfront. Vol gas! Dat moet en dat is goed voor je. Ontbijt met wodka (zie tip 8), vul je dag met ongezond voer, veel te weinig slaap en dans tot je erbij neervalt. Je lijf gaat protesteren, maar je hoofd laadt zich daardoor wel op voor de rest van het jaar. De mind-reset die je op Lowlands krijgt is het ultieme krachtvoer voor je dagelijkse sleur die er weer aan komt.

3. Billendoekjes! Douchen mag, maar hoeft echt niet. Haal een paar pakken babybillendoekjes,  geef jezelf als je wakker wordt in je tent even een frisse veeg met een half pak en je bent weer bright en shinny genoeg om snel Cape Lowlands op te rennen. En dat muntje dat je bespaart van de douche kun je natuurlijk mooi gebruiken voor een extra shotje alcohol.

4. Neem het blokkenschema niet te serieus…natuurlijk is het tof om een strakke planning te maken van alle geweldige acts die je wilt zien, maar ik beloof je, dat gaat toch niet lukken. Daarom ‘Go with da Flowlands! Laat je opzuigen en wals mee met de vibe op het veld. Alles en overal is leuk en goed, als je maar gelukkig bent.

5. Eerst plassen! Wil je vooraan staan bij een show, dan is het raadzaam om eerst even flink naar de wc te gaan. De tenten raken vaak snel ramvol. Natuurlijk bij de grote bekende bands, maar ook bij verrassende nieuwe acts kun je ineens tussen een paar duizend man komen te staan. Echt niet tof als je dan ineens moet plassen en je een half uur bezig bent om er uit te komen. Zul je zien dat je daardoor precies dat ene ubervette partymoment mist waarbij alle handjes de lucht in gaan.

6. Neem 2 of 3 paar patta’s mee. Je kan prima 4 dagen in dezelfde kleding lopen ook al stink je als een zoute haring die 3 weken in de zon heeft gelegen (dat doet iedereen namelijk), maar als je zere voeten krijgt ben je de Sjaak. Op Lowlands zul je veel moeten lopen, tenzij je in een rolstoel zit. Neem daarom dus verschillende sneakers mee en elk een ander model. Vans, Allstars, Nikes, Adidasjes, DrMartens, ouwe kistjes, alles is goed als het maar verschillende modellen zijn. Je voeten krijgen het zwaar te verduren en het is fijn als ze de volgende dag andere en vooral droge ondersteuning krijgen.

7. Wat op Lowlands gebeurt, blijft op Lowlands. Ook al ben je met je vrienden nog zulke goeie matties, het kan met 3 dagen festivallen altijd gebeuren dat iemand onder invloed van drank (of drugs) iets doet waarvan jij vindt dat het eigenlijk niet door de beugel kan….nou en! Dat hoort erbij en is prima.…Vrijheid blijheid, het overkomt de besten en je wordt er echt geen slechter mens van. Dus let it happen en shut up. (Overigens geldt deze tip alleen voor kinderloze partypoppers, want als je vader of moeder bent dan heb je altijd rekening te houden met het geluk van je apies. En als papa of mama zich als een puber gedraagt en zich daardoor emotioneel in de nesten werkt (schuldgevoel) worden zij daar echt niet beter van.

8. Bespaar…. Lowlands is niet goedkoop, neem daarom zelf sterke drank mee en ontbijt met Wodka…of rum…of gin. Wist je dat als je de zaadjes uit een komkommer haalt en je daar een beetje gin in doet dat werkelijk heerlijk smaakt? Of watermeloen met rum, ook een aanrader. En dan krijg je gelijk wat vitaminen binnen.

9. Wat je zeker in je tas moeten stoppen. (naast alle standaard zooi als een luchtbed en slaapzak…duh waar wou je anders in slapen??)

  • Billendoekjes dusssss…
  • Je favoriete boozzzz in plastic flesjes van 0,5 liter.
  • een rol vuilniszakken (als hipsterkleedje of als poncho)
  • plakband en een merkstift (is altijd handig gebleken)
  • En qua eten: doosjes gekookte eieren, tube Zaanse mayo, witbrood, potten pindakaas, chocopasta en bananen en komkommers (zo’n lekkere en een goeie energie-bom in de ochtend + een stevige bodem: witte bolletjes met pindakaas en banaan en een ei als toetje), vitamine pillen en appelsap (voor als je wakker wordt met je beschuitbek).
  • En een kek hoofddeksel, fijn tegen de eventuele regen, want pluus mogen níet mee het veld op en je bent wat makkelijker te vinden tussen het feestgedruis.
  • Oordopjes!! Wees zuinig op je oren en denk maar niet dat het stil wordt op de camping.

10. En de laatste tip, vier je FREEDOM! Ga er voor, voel je vrij, geef gas, denk niet aan morgen en wees lief voor iedereen. Je zult versteld staan van het aantal boeren, knappe hipster chickies, speedfreaks en ouwe rockers. En dat is nou juist wat Lowlands zo kicken maakt. One big happy family, inclusief gezonde vegans. One love!

Nou dikke vette cheers, ik zie je bij de paal links voor!

#LL19 #Lowlands #ZininZininZininZinin!!

Cheers, Barbara

PS: Ben je dol op mijn authentieke doorleefde stem? Boek me in de week na Lowlands, sexier wordt het niet.