Stemacteur of voice-over, wat is nou eigenlijk het verschil?

Volgens mij is het als volgt: een voice-over (artiest) is iemand die een verhaal geloofwaardig kan vertellen. Een stemacteur is iemand die personages kan neerzetten. Die kruipt, net als een gewone acteur, in de huid van een rol. Er zijn stemmen die of het één, of het ander, of beide zijn zoals ik, voice-over en stemactrice.

Bekende stemacteur, zonder herkend te worden

Door te variëren in toonhoogte, timbre of uitspraak kan ik totaal verschillende stemmen 'opzetten'. Tuurlijk, als je wéét dat ik het heb ingesproken hoor je wel dat ik het ben, maar ik kan je vertellen dat mijn eigen moeder me vaak niet eens herkent. Voor elke productie dus een eigen sound. Verschillende tone of voices met elk een eigen karakter. Van busniness-vrouw tot energieke sport instructrice of speelgoedhond, ik zorg er voor dat elk verhaal gaat leven, van mens tot dier tot product.

stemacteur

Het fijne van mijn stem is, ik kan er alle kanten mee op. Zoals in het AD stond, ik heb een heel palet aan stemmen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Luister hier naar drie totaal verschillende tone of voices. En delen met je opdrachtgever? Gewoon even op het wolkje klikken en ze zijn all yours. 

double_down_arrow_pointing_point-512

WAT IS DE MEERWAARDE VAN EEN STEMACTEUR?

Stemacteren is echt een vak. Een vak dat je leert door meters te maken, door feilloos tekstgevoel te hebben, door je te kunnen identificeren met je doelgroep én met de opdrachtgever. En je moet er ook wel een beetje talent voor hebben natuurlijk. Hoe zit dat met mij? Eerlijk is eerlijk: na meer dan 15 jaar inspreken en niets anders dan tevreden opdrachtgevers durf ik mijzelf een goed stemactrice te noemen.

EIGEN HIGH-END STUDIO

Vanuit mijn eigen spiksplinter nieuwe helemaal op maat gemaakte (ja ik ben er apetrots op), soundproof en high-end studio lever ik de mooiste voice-overs binnen 1 werkdag aan. En ik beloof je dat je er geen spijt van krijgt. Voice-over én stemacteur, to the max. Bel me, dan maken we er samen iets prachtigs van. Ik kijk er naar uit.

Laten we samenwerkeN

Geef je productie karakter met een professionele stemacteur. Ik help je graag!