Skip to content

perfecte voice-over

IN HET NEDERLANDS

rondeel-arrow-01 copy

Nederlandse voice-overs vind je overal. Er is namelijk geen standaard in de voice-over wereld. Er is geen opleiding. Iedereen met een computer en een mic kan zichzelf voice-over artiest of stemacteur noemen. Als je handig bent met het bouwen van websites start je zo je eigen voice-over bureau. Er zijn dus ontzettend veel Nederlandse voice-overs, zowel freelancers als bureaus. En net zoals met alle producten en diensten geldt: er is een groot verschil in kwaliteit. Het is dus flink zoeken naar die perfecte match. Gelukkig weet ik waar je op moet letten voor je booking!

Voice-over bureau of freelancer?

Voice-over bureaus hebben hun zaakjes goed op orde. Professionele apparatuur, audio-experts, groot netwerk van Nederlandse en internationale voice-overs. Voor je het weet heb je een goede stem gevonden. Maar… grote kans dat de prijs je tegenstaat. Of dat de communicatie via-via verloopt. Of dat je lang moet wachten voordat je de voice-over in huis hebt. Heb je daar geen zin in? Kies dan voor een voice-over freelancer, zoals ik. Iemand met ervaring, passie, pit. Ik denk met je mee en lever razendsnel (scripts tot 250 woorden zelfs de volgende dag!) de perfecte voice-over. Voor een prima prijs.

ABN Nederlands of een lekker dialectje?

De Nederlandse taal kent verschillende dialecten en accenten. Wie is jouw doelgroep? Zit deze in Zuid-Limburg of in heel Nederland? Jij weet het beste welke klank bij jouw doelgroep past. Veel voice-over artiesten kunnen tot op zekere hoogte acteren, maar iedereen heeft zijn eigen specialiteit. Ik heb dat ook. Dus… waarom zou je een booking bij mij doen? Omdat ik een stem heb waar mensen graag naar luisteren. Goed ABN, maar wel van nu. Modern met karakter. Fris en volwassen tegelijk, warm met een tikkie stoer. En altijd met een lach.

Bekende Nederlander of authentieke stem?

Er zijn een aantal bekende Nederlanders die voice-overs inspreken. Je bent vertrouwd met hun stem, maar misschien wel iets te vertrouwd. Voor je het weet zit je met je gedachte bij een TVprogamma in plaats van bij het bedrijf achter de radiocommercial.

professionele Nederlandse Voice-over

Het is dus maar de vraag of de ‘bekendheid’ van de stem bijdraagt aan het succes. Ik zou zelf eerder vertrouwen op authenticiteit en ervaring. Het is namelijk de kunst om je stem zó te gebruiken dat deze bij allerlei situaties past. Zo werk ik voor kleine, startende bedrijven maar óók voor grote, gevestigde namen.

Ik ben jouw professionele voice-over

Van mijn booking krijg je geen spijt. Ik durf wel te zeggen dat ik echt een voice-over pro ben, die sinds 2005 de Nederlandse voice-over markt verovert. Sinds 2011 doe ik dat vanuit mijn eigen, professionele studio met dito apparatuur. Ik spreek ontelbaar soorten producties in: van lokale radiocommercials tot terugkerende tv-campagnes en van webvideo’s tot grote prijsuitreikingen. Dus wat jouw verhaal ook is: ik spreek ‘m graag in!

Boek Barbara

Meer weten over hoe het maken van een in een professionele voice-over in zijn werk gaat? Stuur een mail en krijg vandaag nog antwoord.

Scroll To Top