Nederlandse voice-overs vind je overal. Iedereen kan de voice-over worden. Er is geen opleiding. Koop een een computer en een mic en je kan jezelf voice-over artiest of stemacteur noemen. Als je handig bent met het bouwen van websites start je zo je eigen voice-over bureau. Er zijn dus ontzettend veel Nederlandse voice-overs te boeken, zowel freelance als via bureaus. Het is dus flink zoeken naar die perfecte match. Ik geef je wat tips om de prefecte booking te vinden.

Voice-over bureau of freelancer?

Voice-over bureaus hebben zeker een voordeel. Altijd de nieuwste apparatuur, audio-experts die snel kunnen masteren, groot netwerk van Nederlandse en internationale voice-overs. Voor je het weet heb je een goede stem gevonden. Maar de communicatie met je geboekte stem loopt altijd via-via, dat kan soms omslachtig werken en tijd kosten, want er zijn nog een hoop andere klanten die ook wachten op antwoord. Heb je daar geen zin in? Kies dan voor een voice-over freelancer, zoals ik. Iemand met diezelfde nieuwste apperatuur, maar die altijd direct voor je klaar staat. Bij mij sta je vooraan in de rij, ik denk met je mee en lever razendsnel de perfecte voice-over. En wil je het toch net even anders? De prijs is altijd inclusief een intonatie-correctieronde.

ABN Nederlands of een dialect?

De Nederlandse taal kent verschillende dialecten en accenten. Wie is jouw doelgroep? Zit deze in Zuid-Limburg of in heel Nederland? Jij weet het beste welke klank bij jouw doelgroep past. Veel voice-over artiesten kunnen tot op zekere hoogte acteren, maar iedereen heeft zijn eigen specialiteit. Ik heb dat ook. Dus… waarom zou je een booking bij mij doen? Omdat ik een stem heb waar mensen graag naar luisteren. Goed ABN, maar wel van nu. Modern met karakter. Fris en volwassen tegelijk, warm met een tikkie stoer. En altijd met een lach.

Bekende Nederlander of authentieke stem?

Er zijn een aantal bekende Nederlanders die voice-overs inspreken. Je bent vertrouwd met hun stem, maar misschien wel iets te vertrouwd. Voor je het weet zit je met je gedachte bij een TVprogamma in plaats van bij het bedrijf achter de radiocommercial. Het is dus maar de vraag of de ‘bekendheid’ van de stem bijdraagt aan het succes. Ik zou zelf eerder vertrouwen op authenticiteit en ervaring. Het is namelijk de kunst om je stem zó te gebruiken dat deze bij allerlei situaties past. Zo werk ik voor kleine, startende bedrijven maar óók voor grote, gevestigde namen.

Ik ben jouw professionele voice-over

Boek mij en je krijg geen spijt. Ik durf wel te zeggen dat ik echt een voice-over pro en stemactrice ben. Sinds 2011 doe ik dat vanuit mijn eigen, topnotch audiostudio. Ik spreek ontelbaar soorten producties in: van lokale radiocommercials tot grote tv-campagnes en van webvideo’s tot prijsuitreikingen en live-events. Dus wat jouw verhaal ook is: laat mij het vertellen. Het is mijn vak en passie.

Boek Barbara vandaag 

Of vragen of een free sample nodig van jouw tekst? Stuur een mail en krijg vandaag nog antwoord.