RECEPT: Thaise Mango Salade

Barbara Karel
15 apr 2021

Fris, zoet én met een bite. Met deze zomerse salade laat je binnen 20 minuten de zon schijnen op tafel.

Nodig (voor 4 personen)

  • 2 verse rijpe (niet te) mango
  • 1 komkommer
  • 1 rode peper
  • 1 middelgrote rode ui
  • 2 bosuitjes
  • bakje sojaboontjes gepeld
  • Thaise basilicum (of verse munt als je geen Thaise basilicum kunt vinden)
  • verse koriander
  • stukje verse gember
  • 1 limoen
  • 2 eetlepels soyasaus
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 1 theelepel vissaus
  • 1 theelepel suiker (maakt niet zoveel uit welke, ahornsiroop is ook okay, net wat je in huis hebt)
  • Handvol ongebrande cashewnoten
  1. Schil de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snij in schuine repen.
  2. Chop de rode peper in klein stukjes, wel eerst de zaadjes verwijderen.
  3. Snij het uitje in repen.
  4. Snij de mango in blokjes, als je wilt weten hoe je dat snel en handig doet, kijk hier.
  5. Hussel nu alle groentes en de mango door elkaar.
  6. Snij de bosuitjes in kleine ringetjes.
  7. Chop de Thaise Basilicum en koriander klein.

Nu de dressing:

  1. Mix in een bakje: 2 eetlepels soyasaus, 2 eetlepels sesam olie, het sap van 1 limoen, 1 eetlepel vissaus en 1 theelepel suiker. Schil een flink stuk gember en rasp door de dressing. Nu lekker roeren…
  2. Druppel de dressing over de salade.
  3. Aftoppen met cashewnootjes, koriander en bosuitjes.

Thaise Mango Salade

Lekker op een warme zomerdag bij de BBQ, of met een fris Thais biertje on the side.

En als je denkt, hey ik mis wat in het voorbeeld! Dat klopt, ik was de rode ui vergeten. Ook zalig zonder. 🙂