RECEPT: Simply Sjiek Salade

Barbara Karel
16 apr 2021

Deze is echt magnifiek, in 15 minuten klaar, tikkie sjiek en super lekker als bijgerecht maar ook gewoon als lunch!

Nodig (voor 2 personen)

  • 500 gram sperzieboontjes of haricoverts als je extra sjiek wilt doen
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 100 gram ongebrande, ongezouten pecannoten
  • 3 eetlepels truffelolie….échte, niet die neptroep uit de supermarkt
  • 1 eetlepel grove Zaanse mosterd
  • het sap van een halve citroen
  • snufje zout
  • stoompan (als je die niet hebt is gewoon in water koken ook oké, maar ik hou meer van stomen, want dan blijft de bite beter)
  1. Dop de boontjes en stoom ze in 5 minuten beetgaar. Als in lekker knapperig nog hè.
  2. Spoel daarna gelijk af met flink koud water en laat goed uitlekken.
  3. Hak de pecannoten in grove stukken.
  4. Schaaf de Parmezaanse kaas grof.
  5. Meng de truffelolie, mosterd het citroensap en het snufje zout in een bakje totdat het een mooie dressing is.
  6. Hussel nu alle ingrediënten met de dressing in een grote bak rustig door elkaar…en klaar!

simply sjiek saladeHeel lekker als lunch, maar ook bij een afhaal pizza in het weekend! Dan krijg je toch je vitamientjes binnen. Hiephoi!