RECEPT: Groenteschuit met vis

Barbara Karel
15 apr 2021

Hier kan echt niks mis mee gaan, lekker makkelijk en lekker gezond! In 45 minuten klaar waarvan 25 minuten oventijd, appeltje eitje dus.

Nodig (voor 2 personen).

  • 2 courgettes
  • blikje tonijn in olijfolie
  • 100 gram kruimelige feta
  • 10 cherrytomaatjes
  • 1 halve rode paprika
  • 1 rode ui
  • 1 ons geraspte kaas (oud, jong, maakt niet uit, wat jij lekker vindt)

Verwarm de oven voor op 180 graden.

  1. Was de groentes en dep goed droog met een schone doek.
  2. Snij de courgettes doormidden.
  3. Haal met een lepel de zaadlijsten uit de courgettes, die zaadlijsten kun je aan de vogels geven.
  4. Snij de paprika, cherry tomaatjes en rode ui aan kleine stukjes.
  5. Hussel met een vork in een bakje de uitgelekte tonijn, alle groentes en de feta lekker door elkaar.
  6. Vul de courgette-bootjes met de vulling.
  7. Doe de bootjes in een ovenschaal (eerst bakpapier erin of anders een klein beetje invetten met olijfolie).
  8. Verdeel de geraspte kaas er over.
  9. Zet in het midden van de oven voor 25 minuten. Doe de laatste 5 minuten nog even de gril extra aan als de kaas nog niet bruin is.

Groenteschuit met vis

Lekker snel én lekker gezond. Mocht je nou geen vis eten, ook lekker wat geruld gehakt in plaats van vis. Of vega, vervang dan de vis door ongebrande cashewnoten. Yummie!