RECEPT: EASY AZIATISCH

Barbara Karel
30 jun 2021

Dat ziet er lekker uit hè? Is het ook! En again, in een handomdraai op tafel.

Nodig (voor 4 personen)

  • 300 gram jasmijn rijst (Tilda Jamine Rice is echt zaaaaaalig)
  • 400 gram biefstuk
  • 1 gele paprika
  • 300 gram peultjes
  • 300 gram sugar snaps
  • 2 mini sla romano
  • 3 bosuitjes
  • 4 eitjes
  • 1 rijpe bakbanaan…een rijpe bakbanaan heeft flinke bruine plekken aan de buitenkant en is een beetje zacht als je er in knijpt.
  • flinke scheut ketjap (4 eetlepels)
  • 2 tenen knoflook
  • stuk verse gember
  • sap van 1 limoen
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel rietsuiker (of ahorn  of kokos siroop, anything dat zoet is eigenlijk)
  • arachide olie
  1. kook de rijst met een klein beetje zou zoals op de verpakking staat.
  2. kook of stoom de peultjes en sugarsnaps beetgaar (echt max 3 minuten).
  3. was de groentes.
  4. dop de peultjes en sugarsnaps.
  5. snij de paprika aan grove stukken.
  6. pluk de bladeren van de sla en laat heel.
  7. snij de biefstuk in dunne repen.
  8. nu eerst de banaan bakken: pel de banaan en snij in plakken van een halve centimeter dik. Even aan beide kan bruin bakken in een flinke laag arachide olie op hoog vuur. Let op, je moet er goed bij blijven, want ze zijn in notime zwart! Laat ze uitlekken op een bordje en zet de banaantjes apart. Die zijn voor de garnering.
  9. Bak de eitjes tot een lekker smeuïge omelet. Zet aan de kant als het klaar is.
  10. Doe de ketjap in een bakje.
  11. Pers de knoflook tenen erdoor.
  12. schil de gember en raps door de ketjap.
  13. goed nu het sap van de limoen, de suiker en het uienpoeder toe.
  14. Alles in het bakje goed mixen.
  15. Marineer de biefstuk reepjes in de marinade.
  16. Neem een grote wokpan en die hierin een flinke scheut arachide olie. Bak hierin de paprika en biefstuk op hoog vuur, kort, tot ze bruin worden.
  17. Haal de biefstuk reepjes uit de pan en roerbak en dezelfde olie (niet de pan schoonmaken dus!) nog even kort de peultjes en sugarsnaps.

RECEPT EASY AZIATISCH

En nu alles mooi op en bord leggen en opsmikkelen maar. Wij smullen hier regelmatig van. En ook de kids vinden het lekker! Zo krijg je een bak belangrijke voedingstoffen binnen en voelt je buik weer goed.

Eet smakelijk!