NEWS: NIEUWE STUDIO IS AAN!

Barbara Karel
09 sep 2020

Mijn nieuwe studio is aan! Testing one, two….

Tjemig ja man, hij doet het hoor, als een malle. Die gruwelijke dikke studio die ik hier in huis heb laten bouwen is echt de droom van elke voice-over. En ik heb het niet over even een vette vocalbooth hè…..NEE…ik heb een héle nieuwe studio laten bouwen. Box-in-box zoals dat met een sjieke naam heet. Deze studio is extern, modulair gebouwd en daarna in drie dagen hier in huis geplaatst.

Maar wat is dan box-in-box?! Hoor ik ik je denken. Heel simpel, het is een kamer-in-kamer. Met minimaal 5 cm lucht tussen de buitenwanden van de studio en de muren van het huis. Met een dubbele deur én dubbele ramen. Daarbij ook nog een zwevende vloer. Omdat de box nergens contact maakt met het huis sluit je alle geluidstrillingen buitenaf uit. Daar komt bij dat hij ook nog eens driedubbelwandig is. DUS: Super soundproof, super akoestisch verantwoord en ook nog eens gemaakt van duurzame materialen, zoals duurzame hennepwol uit Portugal.

 

Tis bizar hoe geluid werkt. Geluid is als water…

Het lekt overal doorheen, door de kleinste kieren, maar als je een studio laat bouwen door mensen die er echt verstand van hebben hoor je niks meer. In het begin was het zelfs een beetje wennen. Als je de deur dicht trekt is de stilte bijna overweldigend.

Zie mijn studio als een Olympisch zwembad, najaaa dat is wel wat overdreven misschien qua oppervlakte ;-)… maar waterdicht, doodstil, het water (geluid dus) is kraakhelder en ik voel me hier vrij als een vis. Ik kan in mijn studio bewegen, zingen, dansen en vooral prachtige voice-overs maken. Beter wordt het niet. En ik zit voor je klaar. Boek me nu en binnen 1 werkdag heb jij perfecte high-end audio.

Joe, Barbara