Voice-over tarieven, eerlijk en transparant.

Barbara Karel
16 sep 2020

Mijn voice-over tarieven, het is heel simpel, die zijn vast.

Ik hou namelijk van helder, transparant en eerlijk met alles. In mijn dagelijks leven én in mijn werk. Daarbij hou ik niet van spelletjes, behalve van Yahtzee en Cincocien, een kaartspel wat we altijd spelen met Mami (onze Bonairiaanse oma).

Heel makkelijk dus, ik onderhandel niet over mijn voice-over tarieven. Daar staat tegenover dat ik ook niet hoger offreer als er meer budget is, want ook dat kan. En hebben we vaker samen gewerkt en zit je een keer omhoog, dan help ik je. Zo is het dan ook weer. Maar onderhandelen? Het is gewoon niet mijn ding. 

Het is natuurlijk helemaal okay als opdrachtgevers prijzen opvragen bij verschillende voice-overs. Ook ik krijg regelmatig een aanvraag voor een offerte. Die krijg je overigens altijd binnen 24 uur in je mailbox. Ik ben niet super goedkoop, maar ook niet te duur. Mijn tarieven passen bij mij, bij mijn ervaring, mijn knowhow en mijn studio en ik weet zeker weet dat ik ze waard ben.

Soms, na het sturen van een offerte, gebeurt het dat de opdrachtgever vraagt of ik het voor minder wil doen, want die andere stem zat lager met haar offerte. Dat mag je natuurlijk vragen. Maar helaas, ain’t gonna happen. Niet omdat ik de opdrachtgever niet tegemoet wil komen, maar ik heb geen idee of die ‘andere stem’ net zoveel ervaring heeft als ik of net zo’n poepiesjieke studio heeft staan. En dus heb ik geen idee waar ik het tegen op moet nemen. Ik vind dat geen leuk spelletje. Ik doe dan ook niet mee en blijf bij mijn eigen prijs.

Transparant as can be. Mijn basis voice-over tarieven kun je hier vinden. 

Daar lees je ook gelijk wat je allemaal krijgt voor mijn prijs en ik weet bijna zeker dat die ‘andere stem’ je dat niet kan bieden. Verder heb ik op mijn computer een prachtig uitgebreid tarieven-sheet met alle soorten producties. Super handig voor toekomstige opdrachtgevers die zin hebben in een leuke en transparante samenwerking. Je hoeft het maar op te vragen.

Wat ik dan natuurlijk ook in mijn pakket heb is KORTING! Zo maak ik een lekkere packagedeal voor als je meerdere producties in één keer af neemt en krijg je een verrukkelijke ‘vaste-klanten-korting’ van 20% als je zes of meer producties per jaar door mij laat inspreken. (voor één merk)

Allemaal heel helder en transparant dus. Zo gaan we samen voor een fijne, oprechte samenwerking met een perfect eindresultaat.

En goede doelen? Die mogen natuurlijk altijd mailen, dan kijk ik of het bij me past.

Hiephoi,

Barbara

Inspirerend? Deel dit bericht!