VOICE-OVER INHUREN? DIT LEKKERS KRIJG JE BIJ MIJ.

Barbara Karel
08 nov 2018

Voice-over inhuren? Dan is fijn om te weten waar je nou precies je geld aan uitgeeft, toch? 

Als je een middagje de stad in gaat om te shoppen kun je passen, voelen, ruiken en proeven. Zo weet je precies of iets bij je past, of het de goede kwaliteit is en dus of je iets wilt kopen of niet.  Heerlijk, ik hou er ook van. Op zaterdag ga ik graag naar de markt in het centrum van Haarlem. Daar verkopen ze lekkerste Franse worstjes, geurige verse ambachtelijke stroopwafels en pasteitjes, tapenades, olijven, broodjes, taartjes, fruit en verse vis. In alle geuren en kleuren. Je kan alles zien en proeven en dus kom je altijd met een mand vol lekkers thuis. Met online shoppen is dat wat ingewikkelder. Helemaal als het dan ook nog eens om een dienst gaat, zoals een voice-over inhuren.

Daarom leek het mij een goed idee om eens uit te leggen wat je dan precies ‘koopt’ als je mij inhuurt voor je productie.

Ten eerste, ik heb een eigen professionele studio met fijne vocalbooth en goede apparatuur met Protools. Én ik heb een sjieke MIC, de AKG C414XLII. Dat zegt je misschien niet zoveel, maar ik kan je zeggen, die valt toch wel in de categorie ‘om je vingers bij af te likken’. Vol en krachtig van smaak met een soepele afdronk. Wat wil je nog meer? 90% van al mijn voice over werk komt uit mijn eigen studio.

Ten tweede, meters…..ik heb al heel wat opdrachten gedaan. Hoeveel? Ik weet het niet precies, maar meer dan duizend zijn het er zeker. Opdrachten in alle soorten en maten en allemaal met evenveel plezier en professionaliteit. Het is mijn ambacht, daarom krijg je van mij dan ook een perfect eindproduct.

Audio gaat bij mij pas de deur uit als ik zeker weet dat het ‘klopt’ en als ik zeker weet dat jíj vindt dat het klopt.

Daarmee bedoel ik dat de voice over ‘lekker’ en oprecht moet klinken, natuurlijk moet aanvoelen en moet matchen met het eindproduct. Het moet een geloofwaardig verhaal zijn, naturel en met gevoel verteld. Met liefde.

Ten derde, the next level. Door mijn ervaring weet ik als geen ander hoe een voice over moet flowen. Het is net als met taarten bakken: hoe meer je er bakt, hoe beter ze worden. Zo ook met teksten inspreken. Daarom zal ik, als er tekstueel dingen niet helemaal lekker lopen voor mijn gevoel, dat altijd even naar je terugkoppelen en het in overleg aanpassen. Tekstgevoel, dat heb ik. Ook krijgt je altijd meerdere goede takes zodat je zelf een prachtige edit kan maken.

De audio wordt standaard ‘kaal’ aangeleverd. Dus zonder processing of mastering. Dan kun jij er nog muziek of SFX onderzetten, wat je wilt. Mijn vocalbooth en MIC hebben een fijne en droge sound, je hoeft er dus niet heel veel aan te doen om het voor je web- of bedrijfsvideo te gebruiken. En tegen een kleine meerprijs regel ik als je wilt de edit en/of mastering, met plezier en altijd goed.

Maar stel je krijgt de audio binnen en nu zou je toch liever de uitspraak of intonatie hier en daar anders willen. Geen probleem! Bij mij is de prijs altijd inclusief een intonatie-correctieronde. Het is echter wel de bedoeling dat je van te voren de definitieve tekst aanlevert natuurlijk.

Maar hoe weet je nou dat ik het precies zo inspreek zoals jij wilt? Goeie vraag!

Jij geeft mij input, zoals steekwoorden (rustig, jonge doelgroep, zakelijk, stoer, uitleggend, etc). Misschien heb je iets helemaal naar je zin gehoord op mijn site of kun je me een storyboard of een ruwe edit van je video sturen. We kunnen ook altijd even bellen om het door te nemen. Mocht je er niet uitkomen dan kun je mij ook de vrije hand geven. Ik maak het altijd exact zoals jij wilt, misschien nog wel beter ook. Kwestie van vertrouwen, maar geloof me, het komt echt meer dan goed.

Wil je me graag regisseren, dat kan ook. Ik bied optioneel een ‘creative control sessie’ aan. Dan prikken we live (via sessionlink of skype) in, kun jij me aansturen en weet je helemáál zeker dat het precies zo wordt zoals jij of je klant in gedachten had.

Dus wil je mij als voice-over inhuren dan krijg je een echt fijne samenwerking en iemand die met plezier en enthousiasme meewerkt aan, en meedenkt over jouw productie. Iemand die altijd (ook s’avonds of in het weekend) voor je klaar staat, een supersnelle levering (meestal binnen 1 werkdag), geen extra studiokosten en een prima afterservice. Alle ingrediënten dus voor een lekkere volle tas. Dat is genieten.

Mocht je nog twijfelen, stuur me je tekst dan spreek ik een free sample voor je in. Dan kun je het zelf proeven…uh horen.

Graag tot snel en lekkere dag,

Barbara