VOICE-OVER GEZOCHT?

Barbara Karel
21 sep 2023

Heb jij een voice-over nodig? Dan is fijn om te weten wat je precies kan verwachten. 

Als je een middagje de stad in gaat om te shoppen kun je passen, voelen, ruiken en proeven. Zo weet je precies of iets bij je past of het goede kwaliteit is en dus of je het wilt kopen of niet. Heerlijk, ik hou er van. Op zaterdag ga ik graag naar de markt in het centrum van Haarlem. Daar verkopen ze lekkerste Franse worstjes, ambachtelijke stroopwafels, grootmoeders soepen en home made pasteitjes om je vingers bij af te likken. In alle geuren en kleuren. Je mag alles proeven en dus kom je altijd met een mand vol lekkers thuis. Met online shoppen is dat wat ingewikkelder. Helemaal als het dan ook nog eens om een dienst gaat, zoals een voice-over inhuren.

Daarom leek het mij een goed idee om eens uit te leggen wat je dan precies ‘koopt’ als je mij als voice-over inhuurt voor je productie.

  1. Ten eerste, ik heb een eigen high-end soundproof studio met zeer professionele apparatuur. Ik werk met Protools, hét programma voor audio recording. En ik heb een prachtige MiC, de AKG C414XLII. Dat zegt je misschien niet zoveel, maar die valt ook in de categorie ‘om je vingers bij af te likken’. Vol en krachtig van smaak. Wat wil je nog meer? Dus snel een lekkere voice-over nodig? 90% van al mijn voice-over werk komt uit mijn eigen studio en wordt binnen één werkdag geleverd.
  2. Ten tweede, meters…..ik heb al heel wat opdrachten gedaan. Hoeveel? Ik weet het niet precies, maar het zijn er veel in de alweer meer dan vijftien jaar dat ik inspreek. Opdrachten in alle soorten en maten en allemaal met evenveel plezier en professionaliteit. Het is mijn ambacht en mijn passie, daarom krijg je van mij áltijd een perfecte voice-over. Custom made. Daarmee bedoel ik dat de voice-over perfect past bij jouw productie. Geen standaard riedeltje, maar helemaal op maat gemaakt. Naturel en authentiek. Met liefde.
  3. Ten derde, skills…. Door mijn ervaring weet ik als geen ander hoe een voice-over moet flowen. Het is net als met pasteitjes bakken: hoe meer je er bakt, hoe beter ze worden. Een lekkere bite aan de buitenkant en zacht van binnen, perfect in balans. Zo hoort het ook met teksten inspreken. Als het voor mijn gevoel tekstueel niet helemaal lekker loopt, dan zal ik dat altijd terugkoppelen en het in overleg aanpassen. Tekstgevoel, dat heb ik. En ik zorg dat jouw voice-over smaakt als een malle.
  4. Ten vierde, perfecte kwaliteit audio. Fijn als de flow klopt, maar wat heb je er aan als je er gratis ongewenste bijgeluiden bij krijgt? Mijn studio en MiC hebben een fijne cleane sound, je hoeft er dus niet veel aan te doen om het voor je web- of bedrijfsvideo te gebruiken. De audio wordt standaard ‘kaal’ aangeleverd. Dus zonder processing of mastering. Dan kun jij er nog muziek of SFX onderzetten, wat je wilt. En tegen een kleine meerprijs regel ik de edit of mastering, dan hoef je daar ook niet meer over na te denken.
  5. Ten vijfde, retakes bij de prijs inbegrepen. Stel je krijgt de audio binnen en je wilt toch liever net die ene uitspraak of intonatie anders. Geen probleem! Bij mij is de prijs altijd inclusief een retake. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat je van te voren de definitieve tekst aanlevert.

Maar hoe weet je nou dat ik het precies zo inspreek zoals jij wilt? Goeie vraag!

Jij geeft mij input, zoals steekwoorden: jonge doelgroep, zakelijk, stoer, uitleggend, rustig…. Misschien heb je iets moois gehoord op mijn website, Engels kan ook. Wellicht heb je een storyboard of een ruwe edit van je video. Mail me alles wat je hebt en als ik vragen heb laat ik het je zeker weten. Wil je liever bellen om het door te nemen? Dan kan natuurlijk ook. En mocht je twijfelen over wat je wilt dan kun je mij ook de vrije hand geven. Ik denk graag met je mee en geloof me, het wordt meer dan goed.

Weet je juist heel goed wat je wilt en wil je me live regisseren? Ook dat kan! Kies dan voor een ‘creative control sessie’. We maken een date, ik stuur je een link en we prikken live in als ik ga opnemen. Zo kun jij me direct aansturen en heb je binnen een uur de audio precies zoals jij het wilt retour in je mail.

Mij als voice-over inhuren? Dan krijg je kwaliteit  en iemand die met plezier en enthousiasme meedenkt over jouw productie. Je krijgt een supersnelle levering, geen extra studiokosten en een prima afterservice. Alle ingrediënten dus voor een lekkere volle tas. Dat is pas genieten.

Mocht je nog twijfelen, stuur me je tekst dan spreek ik een free sample voor je in. Dan kun je het zelf proeven…uh horen!

Talk you soon!

Barbara