THE VOICE CAST, INTERVIEW

Barbara Karel
18 apr 2019

Wat een leuk rijtje waar ik dan ook ineens tussen sta, tussen de voices van The Voice Cast.

Een toffe podcast van AJ met mensen uit het stemmenvak. Vroeger stond ik wel vaker in een rijtje, bijvoorbeeld als genomineerde voor de Elle Style Awards in 2006, evenals in de FHM-nominaties voor meest irritante TV-vrouw in 2004 (niet gewonnen, hoera) en vervolgens in de FHM500, de lijst voor de 500 meest sexy vrouwen van Nederland. Allemaal lijstjes die leuk, maar tegelijkertijd ook niet echt belangrijk voor me waren. Het waren in ieder geval geen lijstjes waar ik moeite voor heb moeten doen, het overkwam me gewoon. Toen ik gevraagd werd voor een interview voor The Voice Cast om voelde ik me wél verrast en vereerd.

In dat rijtje stonden tot dusver de grotere en bekendere voice-over namen…je weet wel, die stemmen die je de hele tijd op TV en radio hoort. Die al jaren mee gaan en bakken meer ervaring hebben dan ik, denk ik dan.

Ouwe rotten uit het vak zoals ze soms genoemd worden, met het welverdiende respect dat daarbij hoort natuurlijk. Ik, Barbara Karel voice-over, voel me nog altijd een beetje broekie in de voice-over business. Maar ik stop wel vanaf het begin van mijn studio (2011) mijn ziel in zaligheid in mijn vak. Het feit dat ik gevraagd werd voor aflevering 18 van The Voice Cast was dan ook een fijne bevestiging van dat ik goed bezig ben. Ik hoor er ook een beetje bij. Tuurlijk weet ik zelf heus wel wat ik inspreek, maar dat dat ook positief opgemerkt wordt door mijn zeer gewaardeerde collega’s en dat mensen nieuwsgierig zijn naar mijn verhaal, is wel een kers op de taart.

Het interview ging over waarom ik voice-over wilde worden, wat er zoal bij komt kijken, hoe je jezelf in de markt zet en wat je vooral moet doen om beter te worden.

Nieuwsgierig geworden? Luisteren kan hier. En dank Albert-Jan Sluis, voor dit leuke gesprek!

Fijne dag ya’ll,

Barbara