PALMBOMEN ALS LOGO, WAAROM EIGENLIJK?

Barbara Karel
10 jul 2020

Palmbomen waaiend in de wind. Het heeft werkelijk niks met voice-overs inspreken of een audiostudio te maken, maar waarom koos ik dan toch voor palmbomen als logo? Ik ga het je vertellen.

Als klein kind was ik altijd gefascineerd door het strand. Het had een magische aantrekkingskracht op me. Als er een vorig leven bestaat dan moet ik een zeemeermin zijn geweest. Op het strand en in de zee zijn by far de plekken waar ik me op mijn best voel, al vanaf het moment dat ik kon ademen. Mijn moeder moet heel zout vruchtwater hebben gehad denk ik.

Palmbomen zijn al mijn hele leven lang een soort van mijn talisman, ze hebben me veel goeds gebracht. Het begon met de vakanties naar Zuid-Frankrijk en Spanje met mijn ouders. Ik herinner me vooral de torenhoge palmbomen aan de boulevards. Als ik die zag na een hete rit van 2 dagen achterin een oude Simca zonder airco dan viel er een een deken van rust over me heen als we de eerste palmbomen in de verte zagen. Die prachtige rustgevende, krachtige reuzen, wapperend in de wind. Betoverend vond ik ze, alsof ze leefden en ik met ze kon praten.

Zo mijn hele leven door en bij alle reizen die ik heb gemaakt zijn palmbomen altijd een soort van kompas geweest.

Sowieso ging ik alleen maar naar plekken waar palmbomen stonden en op elk strand waar ik kwam koos ik meteen en palmboom een als herkenningspunt. Die was mijn thuis. 

In Thailand (25 jaar geleden) als ik na het duiken het water uit kwam wist ik precies bij welke palmboom mijn slippers lagen, dan plukten we de kokosnoten en dronken we het verse frisse klappermelk. In Costa Rica knoopte ik mijn hangmat aan de mooiste palmen en lag ik de hele dag naar de wapperende kruinen te staren. Op Hawaii waren de palmbomen mijn stille vrienden toen ik met mezelf in de knoop zat. En in Panama bedacht ik onder een palmboom wat ik nou eigelijk wilde met mijn leven.

De palmboom is al mijn hele leven mijn beste vriend.

Palmbomen geven me rust én kracht. Ik word er oprecht gelukkig van als ik een mooie palmboom zie en ik voel me gewoon helemaal in mijn element bij palmbomen, al van kleins af aan. Vandaar de palmboom op mijn arm en de palmbomen als logo.

Dus power to the palmboom!

Barbara