NIEUWE MIC. HET PUNTJE OP DE I VAN STUDIO.

Barbara Karel
13 apr 2018

De puntjes op de i zetten vind ik het leukste wat er is, er schuilt namelijk een enorme perfectionist in mij.

En een paar weken geleden heb ik een nieuwe microfoon aangeschaft, voor die extra puntjes op de i van studio. Het was er tijd voor en na de nodige research staat hij nu hier te shinen als een malle, want hij is goud gekleurd! Maar dat niet alleen, hij klinkt ook als goud. Niet dat mijn vorige mic (Neumann TLM102) niet goed was hoor. Nee, integendeel, dat was en is een goed en prettig ding. Alleen na 6 jaar ben ik als voice-over met eigen studio zo gegroeid en ontwikkeld dat ik toe was aan een verfijnder instrument.

En dat is natuurlijk wat mijn mic is, mijn instrument dat ik elke dag bespeel. En elke mic heeft zijn eigen speciale krachten en geluid.

Het werkt hetzelfde als bij muzikanten denk ik. Door veel te oefenen en te spelen wordt je beter en ontwikkel je je gehoor en je talent. En als je beter wordt wil je er nog meer uit kunnen halen dus schaf je dan bijvoorbeeld een andere viool aan die uit heel bijzonder hout gesneden is, of een keyboard met nog meer mogelijkheden. 

En nu heb ik dus een AKG C414 XLII microfoon hangen die ik nog beter kan bespelen.

Ik wilde voller, ik wilde verfijnder, robuuster, complexer en helderder… ik wil alles! En ik moet je zeggen, het is gelukt. Mijn nieuwe mic pakt de de kleinste trillingen en nuances op waardoor het geluid dat ik produceer complexer en voller wordt. Maar als ik wil kan ik het geluid ook heel klein en zacht maken en toch nog perfect verstaanbaar zijn. Ik kan schateren als een meeuw op een zondag ochtend zonder overpowered te klinken. En ik kan je meenemen op een prachtige reis naar verre oorden terwijl je gewoon in je bed kan blijven liggen.

Met deze nieuwe mic til ik mijn passie naar het volgende level en ik word er heel gelukkig van. De audio die ik lever is verfijnder en complexer dan voorheen en ik merk dat ik ook qua tone-of-voice nog veel meer tinten kan kleuren. 

En ik zal je zeggen, de producties die inmiddels opgenomen zijn met deze AKG klinken gewoon ook echt heel lekker.

Zo loopt er op landelijke radio bijvoorbeeld de HUBO/Multimate campagne, opgenomen in mijn eigen studio met mijn nieuwe mic. Ook kun je de commercial van het nieuwe boek van Saskia Noort voorbij horen komen. Op SBS zie je de Qurrent billboards en op Spotify hoor je verschillende banners. Online en op TV  zie je EMTÉ video’s, maar ook commercials van Philips, Happinez en Weleda. En welke ook lekker klinkt is de video van het GVB voor de NoordZuidlijn Testers gezocht. Allemaal opgenomen met mijn oh zo fijne nieuwe mic. Dat puntje op die i is wat mij betreft dus een dikke vette kers op de taart. 

Wil jij ook graag een prachtig en echt lekker eindproduct? Stuur een mail naar info@barbarakarel.nl en je krijgt binnen 1 werkdag antwoord.

Fijne dag, Barbara