MAAK EEN VOICE-OVER SAMPLE

Barbara Karel
31 aug 2021

Kom je er niet uit? Maak een voice-over sample.

Het kans soms lastig zijn om van te voren te beslissen of de stem die je wilt boeken de perfecte match is. En ook als je al weet weet welke stem je wilt, maar nog niet exact de tone of voice kan bepalen: ga voor een voice-over sample. 

Je zit midden in je productie. Je hebt een prachtig moodboard, een script met de eerste schetsen of zelfs al een ruwe edit van de video. Toch kom je er niet uit welke stem je er het beste bij vindt passen. Er is online ook zoveel keuze, dus heel raar is dat niet.

Wat je kan doen is je drie voorkeurs-stemmen een voice-over sample laten inspreken. Óf de stem van je keuze vragen een paar opzetjes te maken qua tone of voice. 

Stuur een kort tekstje, bijvoorbeeld van de eerste drie zinnen van je script naar de voice-over en vraag een sample aan. Misschien heb je al wel wat input qua tone of voice, bijvoorbeeld ‘enthousiast en vlot’ , of juist ‘rustig en informatief’. Misschien weet je nog helemaal niet welke kant je op wilt, ook dat is ook helemaal okay. Een professionele voice-over heeft zoveel ervaring dat hij of zij heel goed met je mee kan denken over welke tone of voice passend is voor jouw productie.

Doorgaans zal een professionele voice-over je snel een sample sturen met een aantal verschillende takes en daar géén kosten voor berekenen. Ik in ieder geval niet. Voor mij is het een gratis service, die hopelijk leuke opdrachten oplevert. En als de opdracht naar een ander gaat, even goede vrienden.

Wat voor jou heel prettig is, is dat je op deze manier heel snel hoort of een voice-over écht bij jou past. En voor de gekozen voice-over werkt het fijn omdat hij of zij dan gelijk de goede tone of voice te pakken heeft. Zo kan iedereen snel schakelen als de tekst def is. Winwin dus! 

Werk je als voice-over en heb je een toffe opdracht, maar vind je de input van de opdrachtgever onduidelijk? Ook dat kan voorkomen natuurlijk. Stuur een sample met drie voorbeeldjes naar de klant! Dan weet je zeker dat je de perfecte tone of voice te pakken wanneer je de hele tekst er op zet .

Werkse! En vraag hier die gratis sample aan.

Bar.