HOPPA, WE GAAN STEEDS VAKER VOOR GROEN.

Barbara Karel
12 jun 2019

Goed nieuws! Steeds meer webvideo’s die ik mag inspreken gaan over sustainability. Meer en meer producten worden gemaakt van gerecycled materiaal en machines werken vaker op schone energie.

Als bedrijf mag je dat natuurlijk best laten weten, dat je ‘groen’ bezig bent. Sterker nog, laat het juíst weten! Aan de wereld, je werknemers en aan je klanten, want daarmee inspireer je anderen en zet je een goede movement in beweging. En het is ook gewoon cool.

Zo ben ik de stem van HVC, een afvalverwerkingsbedrijf waarbij duurzaamheid voorop staat. Regelmatig spreek ik video’s voor ze in die gaan over het scheiden van afval, hoe en waarom je dat moet doen en wat er daarna met dat afval gebeurt.

Vorige week sprak ik een video in voor WeedControl, specialist in gifvrije onkruidbestrijding. Naast hun ontwikkeling van chemie-vrije bestrijdingstechnieken hebben ze nu ook de transitie gemaakt naar een volledig elektrisch wagenpark. Goed nieuws toch?

En wat dacht je van The Mobility Challenge van het Hoogkwartier? Een project waarin bewoners wordt gevraagd mee te doen aan een test om gebruik te maken van deelauto’s. Daarmee kunnen ze het grote aantal auto’s in hun wijk drastisch te verminderen en meer plek voor groen creëren. Ik mocht dat inspreken. Tof!

Allemaal mooie, gezonde, creative en innovatieve bedrijven die nadenken over mens en milieu. I love it.

Zoals je weet ben ik naast voice-over ook moeder. Ook ik denk vaak (en schrik weleens) over waar het heen gaat met de wereld. Voor mezelf, maar natuurlijk vooral voor onze kinderen. Voor mij is de waarheid simpel, we moeten echt zuinig zijn op onze aarde, we hebben er maar één en er is geen plan B.

Hoe wij hier thuis ons steentje bijdragen? Nou, we gebruiken ijzeren rietjes voor onze limonade, soms gaan we afval rapen op het strand of in het park, we kopen geen plastic speelgoedtroep, schatkist-ijsjes (want meer plastic dan ijs) zijn verboden en natuurlijk scheiden we ons afval. Verder kopen we zoveel mogelijk lokaal, biologisch en tweedehands voor in huis en om aan te trekken. Wat natuurlijk ook gewoon knetter hip is. Nu niet denken dat we er bij lopen als sloebers, want niks is minder waar.

Het mooie hiervan is, is dat mijn kinderen heel bewust van hun planeet én consumptiegedrag zijn. Met plezier en trots trouwens, want ze hoeven er niks voor te laten en vinden het cool om bij te dragen aan een schonere wereld. Ook goed nieuws dus, kinderen vinden het oprecht fijn en cool om een beetje groen te doen.

Aangezien ik er ook oprecht gelukkig van word om mijn steentje bij te dragen heb ik me op gegeven voor de ‘Wereld Natuur Fonds FreeSeaSwim’ op 21 september bij Scheveningen. Poehee, dat wordt een flinke klus, één kilometer zwemmen door de Noordzee! Nou kan ik goed zwemmen hoor, maar het is toch zeker 20 jaar geleden dat ik 1KM aan één stuk gezwommen heb. Met een flinke stroming en deining en een pak aan gaat dat dus zeker zwaar worden. Daar komt bij dat ik natuurlijk wel een beetje een fatsoenlijke tijd wil neerzetten. Volgende week dus maar beginnen met trainen. Serieus keihard trainen.

Yup, ik ga er voor! Voor een plastic vrije zee, voor een zo hoog mogelijk bedrag, maar vooral voor de bewustwording van iedereen in mijn real-life én online omgeving. Heb je zin om mij en deze actie te supporten dat kan hier. Waarvoor alvast megathanks als je dat doet!

En doe jij dat als bedrijf met 100,- of meer dan plaats ik jouw logo op mijn WNF actie pagina. Hoe cool is dat?!

Plastic free oceans, together we can!

Cheers, Barbara