FILMTIP VAN EEN STEMACTEUR

Barbara Karel
02 feb 2016

Hoe leuk, er is dus een film gemaakt over mij…nou ja, niet zozeer over mij, maar wel over het vak ‘stemacteur’.

Natuurlijk heb ik hem gekeken ook al verwachtte er niet niet veel van, want ja wat voor speelfilm ga je nou maken over het voice-overvak? Maar ik was dan blij verrast.

De herfst is aan, de regen en de kou ook. Heerlijk om zondagmiddag op de bank te hangen met een kopje thee en een goeie film. Maar tjaaaa, wat ga je kijken, helemaal op zondagmiddag als de kinderen ook lekker door het huis dartelen. Afgehakte ledematen en blote borsten zijn dan not done. Dus hier mijn filmtip: ‘In a World’. (Hij zat in Netflix, maar helaas is hij er uit zie ik nu) Desalniettemin blijft het een sympathieke en vermakelijke speelfilm over de Amerikaanse voice-over industrie.  Echt wel een leuk verhaal, met jaloersmakende stemmen. En daar gaat het in mijn vak natuurlijk niet alleen om, om het hebben van een mooi stem.

Een stemacteur moet veel meer in zijn mars hebben dan alleen een paar fijne stembanden. En dat het een vak is waar hard gewerkt én veel in gelachen wordt blijkt wel uit deze film.

Filmtip info: Een onder de maat presterende stemcoach wordt gemotiveerd door haar vader, de koning van de filmtrailer voice-overs, om haar aspiraties om een grote ster te worden na te streven. Te midden van trots, seksisme en een disfunctionele familie probeert ze het te maken in de wereld van de voice-overs.

Dus mocht je een keer niet weten wat je moet kijken, dan kun je je met ‘In a World’ zeker vermaken. Schakel je daarna maar weer lekker over naar moord en misdaad of enge science fiction. Meer info vind je hier.

En ik hoor graag wat je er van vond!

Have fun, Barbara