DROMEN TOT THE MAX, VAN STAR WARS TOT DISNEY

Barbara Karel
16 sep 2019

Dromen van de ultieme opdracht…

Welke voice-over of freelancer doet dat nou niet? Ik ben ook een dromer. Ambitieus zou je het ook kunnen noemen. ‘Voice-over to the max’ is natuurlijk niet voor niets mijn credo. Mijn hart klopt niet, maar praat! Het liefst de hele dag door. Vergelijk het met een kok die topchef wil worden, een artiest die de Alpha tent van Lowlands wil plat spelen, een bergbeklimmer die de Mount Everest op wil….ik raak serieus in een adrenaline rush van een mooie opdracht en ga dan voor de top: de perfecte voice-over.

En ik wil daarin succesvol zijn. Daarmee bedoel ik niet ‘bekend en rijk’, maar succesvol in de zin van expert en professional zijn op het gebied van inspreken. Ik wil álle kneepjes van het vak onder de knie hebben. Alle soorten opdrachten blind en perfect kunnen uitvoeren en altijd garant staan voor een perfect eindproduct. 

Een van mijn meest bijzondere opdrachten tot dusver was het inspreken van de Star Wars Identities Exhibition.

Een rondreizende wereldwijde expo met alleen maar originele Star Wars stukken die ook daadwerkelijk gebruikt zijn in de saga’s. Je ziet daar onder andere het pak van Chewbakka, de Millenium Falcon van Han Solo en nog veel meer. Inmiddels is deze expo aangekomen in Tokio, maar toen hij in Nederland te zien was mocht ik de audiotour er van van inspreken.

En dat was cool! De studio in met de uit Canada ingevlogen producer/regisseur om alle uitleg bij de rekwisieten in te spreken op een Star Wars waardige manier. Het werd een fantastische en bijzondere sessie waarin ik onder professionele begeleiding een nieuw en spannend pad in sloeg. Ja, want het inspreken een radiocommercial is toch heel andere koek dan het inspreken van zo’n bijzondere audiotour. Maar het team was net als ik enorm enthousiast na onze dag intensief samenwerken.

En natuurlijk ging ik naar de opening van de expo. Om heel eerlijk te zijn wist ik niet zo goed wat me te wachten stond, maar het was een geweldige ervaring. De interactieve expo was werkelijk indrukwekkend en prachtig opgebouwd. En ik was verrast over hoe goed de audiotour werkte in het geheel. Dus ja, daar was ik wel extra trots op.

Zoals ik al eerder zei, inspreken is mijn lust en mijn leven, ik krijg er nooit genoeg van. En zulke bijzondere opdrachten maken het wel heel speciaal.

Waar ik nu van droom? Een toffe Disneyfilm inspreken!

Echt stemacteren to the max. Samenwerken met een professioneel team en onder begeleiding van een regisseur die tot het uiterste gaat. Dat lijkt me te gek. En ik weet heus wel dat elke stemacteur daar van droomt en dat het maar voor weinigen is weg gelegd. Vaak gaan ze dan ook nog voor de BN-ers, want dan hebben ze gelijk goeie promo te pakken…dus ja ik sta ergens achter aan de rij. Ha, maar blijven dromen houd je wakker en scherp! En wat ik inmiddels ook heb geleerd: Go for it! Dan lukt het heus. En if not, dan is het ook okay, maar dan heb ik het mooi wel geprobeerd. Beter dat, dan er niet voor gaan en achteraf spijt hebben als je einde nadert. Waar droom jij eigenlijk van? Lees hier hoe je jouw dromen uit kan laten komen.

Cheers, op al je dromen!